Fiske i Fenstad

I Fenstad er det en rekke fiskemuligheter. Man kan ta en tur til Vorma og fiske i en av landets mest artsrike elver, eller man kan ta en tur i Kampåa og få med seg en ørret eller abbormiddag hjem.
 
Kampåa strekker seg fra Utsjøen i nord og helt ned til Uåa i sør. Det er grei bestand med ørret og abbor der. I tillegg er det en rekke tjern/innsjøer man kan fiske i i Fenstad. Vi kan nenve Skjærsjøen, Ellingsjøen, Dalsjøen, Nettsjøen, Steinsjøen og Lågsjøen. Det er ørret og abbor i alle vannene.
 
FJFF er midt i et prosjekt hvor vi holder på å etablere Ellingsjøen som et meget bra ørretvann, og har i den sammenheng satt ut opp mot 500 ørreter i forskjellige årsklasser der. Vi kommer til å fortsette med utsett i årene fremover.
 
Av fiskemetoder kan vi nevne fluefiske, tradisjonelt meite og fiske med spinner eller liten sluk. Og, ikke minst, det tradisjonelle fisket i Fenstad; «harving». På vinterstid egner flere av sjøene seg til isfiske.
 
I Kampåa og skogsvannene fredes fisket fra1. september til 31. oktober hvert år. 
For å gjøre tilgjengeligheten større for alle, har vi laget en flott fiskebrygge i Kampåa ved Mærrahølen (Vika) langs Kampåvegen.
 

Mer informasjon kommer snart.

FISKEREGLER

Kun fiske med stang.

FISKEVANN I OMRÅDET

  • Ellingsjøen
  • Lågsjøen
  • Netsjøen
  • Steinsjøen
  • Kampåa

Andre foreninger