You are currently viewing 3 gode fiskeretter du kan lage på tur, med @pyttogpanne

3 gode fiskeretter du kan lage på tur, med @pyttogpanne

Det blir aldri en dårlig fisketur om du lager litt mat!                                                                                                                     
Hjelper også veldig på tålmodigheten med å bli litt mett i magen og ta små pauser med en kaffekopp.
En gassbrenner tar liten plass i sekken og er enkel å fyre opp. Fordelen med å velge en gassbrenner fremfor et bål, er at det er mye lettere og regulere varmen og at resultatet blir gjerne ikke fylt så svidd.

Gassbrenner-tips

Begynn med lav varme
Velg gasstype etter årstid eller en multifuel-brenner med bensin til de kaldeste dagene.
En gassbeholder med mindre innhold har også mindre fytt.
Bruker du en frittstående gassbrenner fremfor et stormkjøkken, er en vindskjerm til hjelp for å holde på varmen og en får mer effekt opp til panna. Et lokk til panna kan også være lurt.

Forberede det du kan til måltidet hjemme som skrelling og kutting av grønnsaker. Ta med deg matvarene i en liten myk kjølebag og lag deg en koselig sitteplass.

Anna Lena Sjølyst er dama bak Instagram kontoen @pyttogpanne.
Anna Lena Sjølyst er dama bak Instagram kontoen @pyttogpanne. Hun har laget artikkel om matlaging på tur for oss i perfish

Her er noen enkle retter å få til på de blå flammene;

🥣Fiskesuppe:

  • 6 dl vann
  • 2 gulrøtter
  • 1-2 poteter
  • 4 ss hvetemel
  • 4 ss smør
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ss fiskekrydder
  • 1 ss gressløk
  • 1 terning fiskebuljong
  • 1 egg (kan sløyfes)
  • 250 g fiskefilet eller fersk fisk fra turen

Server med brød og smør.

Fiskesuppe alla de Pytt og Panne. Turmatlaging
Brød i steikepanne på tur

Stek fisken i smør og rens den ren for skinn og bein
Ha vannet i en kjele og tilsett hvetemelet før du setter på varmen
Tilsett krydder og buljongterningen
Legg oppi grønnsakene og kok de nesten møre ca 10 min
Del fiskefilet i biter og la den trekke på svak varme i 10 min
Om du har vert heldig med fiskelykken og du alt har en stekt fisk, holder det med å varme den i 5 min
Slå av gassbrenneren og rør inn egget
Server med brødskiver
Jeg synes det er digg å bake et brød i en stekepanne med lokk, gjerne et havrebrød
Prøv deg på et brød med bakepulver slik som scones      

🥣🥔🥕Stekt Fisk m/rotgrønnsaker:

  • 4 stk ørretfilet eller en fin fisk du drar på land 
  • 1 rødbete
  • 1 gulbete
  • 1 pastinakk
  • 2 skiver sellerirot
  • 1/2 løk delt i ringer/biter
  • Kan også bruke andre grønnsaker som potet, gulrot og kålrot
  • 1 pakke spirer
  • Flytende smør
  • Fiskekrydder
  • Rømme
  • Server med smør og flatbrød
Turoppskrift Stekt Fisk med rotgrønnsaker
Rotgrønsaker og Fisk. Mat på tur
God turmat er viktig

Stek grønnsakene i smør til de er møre og legg de litt til side på en tallerken
Stek så fisken til den flaker seg og varm grønnsakene lett før servering
Smak til med fiskekrydder
Server med spirer og flatbrød med smør
Et enklere alternativ kan være å kjøpe med seg en ferdig pose “Pytt i panne” fra frysedisken 

🌯Fisk i pita:

  • Skrell og lag strimler av gulrot
  • Del en snackpaprika i skiver
  • Ta med noen salatblader
  • Smør til steking
  • Fiskekrydder
  • Pitabrød
  • Rømme eller dressing
  • Alternativt kjøp en ferdig salatpose
Stek fisken og rens den for skinn og bein
Varm pitabrødet og fiskebitene raskt i panna
Smak til med fiskekrydder før du fyller pitabrødet med salat og de varme fiskebitene
Vil du avansere litt kan en bake pitabrød fra bunnen av og steke på panna        
Fiske etter et godt turmåltid
Fisk i pita. Lag mat på fisketuren
Pita med fisk. Reisemat / turmat / Fisketur

Om meg:

Gassbrenneren blir ofte pakket i sekken på fisketur
Instagram logo. PyttOgPanne
mye fiskemat på tur. Disse har jeg samlet sammen i helt eget FISKE hefte

Mitt namn er Anna Lena Sjølyst og er dama bak Instagram-kontoen @pyttogpanne. Her håper jeg å inspirere flere til å finne gleden i å ta med panna ut på tur og finne roen i naturen.

Jeg bor på Jæren, har alltid likt friluftsliv og det å være ute i naturen.
Gassbrenneren blir ofte pakket i sekken og det blir det kos av på toppturer i fjellet, overnatting- og fisketurer.
Min mann brukte stormkjøkken som sjekketriks og ungene har vert med å slite ut sett etter sett opp igjennom årene.
I pandemien ble det skikkelig sving på panna og den ene retten etter den andre ble utviklet. Dette førte til at jeg laget mitt første oppskriftshefte med middager, lunsj og kaffemat. Som det senere har blitt to av. 
Etter å ha blitt sterkt infisert av fiskebasillen ble det mye fiskemat på tur. Disse har jeg samlet sammen i helt eget FISKEhefte.
Oppskrift på Havrebrød til fiskesuppen eller pitabrød finnes i heftet FISKE «Retter på gassbrenner» sammen med 11 andre fiskeoppskrifter som fiskekaker, enkel fiskegrateng og «Fish and chips» for å nevne noen. Heftene er ikke så store og passer fint å ta med i tursekken. Her er det enda mer detaljert beskrevet hva som er lurt å gjøre hjemme, hva du må ta med- og hva du må gjøre på tur. 

Jeg har også arrangert flere gassbrenner kurs og et felles mat- og fiske kurs sammen med @fiskejenta_charlotte. Oktober i 2023 hadde vi to et åpent arrangement sammen med gutta i @fiskefritid «Månedens Kast podkast» der nystekt sjokoladekake og suppe ble servert til kalde fluefiskere.
Har også vært stas å få oppdrag fra Turistforeningen, 4H, Speideren og Bondekvinnelaget

Matlagingsheftet med 12 turretter kan du kjøpe ved å kontakte Anna Lena på hennes Instagram konto @pyttogpanne
Matlagingsheftet med 12 turretter kan du kjøpe ved å kontakte Anna Lena på hennes Instagram konto @pyttogpanne