Morten’s blogg: Fiske i vakre Mistra

Morten’s blogg: Fiske i vakre Mistra

Skrevet av Morten Sæther, ambassadør for mobilappen Perfish. 
Originalt publisert 2021

Endelig var helgen her og jeg skulle dra til storørret elva Mistra igjen.

Turen startet fredag etter endt arbeidsdag på Kongsvinger. Vi ankom Åkrestrømmen sent fredag kveld og vi valgte å bruke litt tid i sentrum når vi kom.

Akkurat denne helgen var det Grendefestival i bygda, Åkrestrømmen, dette bydde på mye liv og røre, både på dagtid og kveldstid. Med boder og live-musikk.

Denne helgen tilbrakte jeg sammen med min far, som også er veldig glad i å fiske. Vi tok en god og etterlengtet middag på Øiseth Hotell, der var det duket for allsang og mye liv. Gode og mette gikk turen opp fjellet og kursen ble satt mot elva Mistra.

Teltet ble satt opp ovenfor Grønholma, som har blitt en fast plass for oss.

Vi kastet og kastet, det ble napp på et par små ørret, disse var på rundt 15 cm. Men etter hva vi har erfart tar dette seg opp både utover kvelden og natta.

Det vi også har erfart er at ved varme og fuktighet kommer knotten, men dette insektet tar ikke knekken på oss, for fisk, det skulle vi få! Mørket hadde lagt seg og det var nå starten på helgens første kamp!

Kastene ble kastet oppover i elva, med en Rapala ART, noe som ga gode resultater. Sluken traff vannskorpa i styrket og der smalt det en fin ørret på, med sine 1,5 kg.

Etter endt godt resultat, valgte vi å la plassen roe seg ned litt og tok turen ned til Åkrestrømmen. Tiden gikk og mange kast ble det i sentrum, men uten hell.

Jeg valgte å fiske utover natten, mens min far tok seg en pause. Klokken var rundt 4 lørdags morgen og på samme sted som sist fangst, smalt det på en ny pen ørret, men denne var et par kilo større.

Dette ble en hard kamp, jeg måtte følge fisken flere hundre meter nedover elva, hvor det både ble knall og fall, en litt kaotisk situasjon for min del, med både fiskestang og håv.

Etter endt kamp og fisken begynte å bli sliten, fikk jeg endelig håvet storørreten i en mindre kulp uti vannet. Denne flotte fisken var på hele 3,4 kg, som da blir en ny personlig rekord i elva, Mistra.

Stolt fisker vandret jeg tilbake til teltet igjen. Der roet jeg ned adrenalinet etter en hard kamp, med et par øl i morgensola og det var på tide å få seg noen timers søvn.

 Etter noen timer på øye, tenkte vi å sjekke ut liv og røre på Grendefestivalen nede i Åkrestrømmen. Der var det god mat å få kjøpt, god musikk, bilutstilling med flere fantastiske biler og god stemning.

Bra på Ørret Rapala Countdown ELITE
250257302_397217278701571_6744966842586241201_n

Siste natt var kommet og det var tid for siste fulle innsats. Kast på kast, men ingen fisk å se. Denne gangen utforsket jeg elva ved å gå ulike strekninger og steder jeg ikke har oppdaget før. Dette viste seg å være ganske så positivt! Et godt resultat her også, enda en nydelig fisk. Vekten på denne var 1,2 kg og dette skulle også bli en liten kamp for meg. Denne helgen resulterte i totalt tre fine ørreter, over kiloen.

Elva Mistra i Rendalen er lenge en elv jeg ofte har besøkt, flere ganger hvert år. Her er det ikke bare muligheten for å få storørret som frister oss til å dra hit, gang på gang. Men naturen er også fantastisk! Det er stille, vakkert å se på og ikke minst, alle menneskene som bor her og alle de man møter. Både fastboende og tilreisende.

Mistra er ei elv jeg vil anbefale alle å oppsøke og prøve. Man får en helt nydelig ro da man går oppover langs elvekanten her, som man ikke får noe annet sted.

Skitt fiske!

Lukk meny